Otthagyja pártját a Brexit legkitartóbb harcosa

Fotó: BELGA MAG / THIERRY ROGE

-

Farage azt mondja, ezúttal nem tér vissza az UKIP élére.


Lemond Nigel Farage, a UKIP elnöke, aki fáradhatatlanul kampányolt az Egyesült Királyság EU-tagsága ellen - írja a Guardian. Politikai céljai teljesültek azzal, hogy az ország kilép az EU-ból - mondta Farage. "A népszavazás idején azt mondtam, szeretném visszakapni az országot, most azt mondom, szeretném visszakapni az életem."

Nem ez az első alkalom, hogy Farage bejelenti távozását. 2015 májusában már lemondott, mivel a UKIP a parlamenti választásokon minden várakozást alulmúlóan szerepelt. Ám hamarosan meggondolta magát, és visszatért pozíciójába. Ez most nem történhet meg, mondta. "Úgy döntöttem, hogy távozom a UKIP vezetéséből. A politikai ambícióimat a népszavazással elértem. Egy önrendelkező nemzet meglétéért küzdök, és nem kívánok karrierpolitikus lenni."

Farage szerint a UKIP legjobb napjai még a párt előtt állnak: a Munkáspártban is nagy átrendeződés várható, ha a támogatottságuk jelentősen zuhanna. Farage szerint a UKIP pozíciója erős, és ő kész továbbra is teljes mértékben támogatni.