Lemarad a hazai olimpiáról a 100 gyors világcsúcstartója

Fotó: Getty Images / Buda Mendes

-

Cesar Cielo a 100 méter után 50 gyorson sem tudott hazájában az első kettőbe kerülni.


A 29 éves versenyző a Rio de Janeiróban zajló válogatón 21.91 másodperccel csapott a célba az 50 méteres gyorsúszás szerdai döntőjében. Ami jó idő, de a 21.82-vel záró Italo Manzine Duarte gyorsabb volt nála. Ahogy jobbat, 21.71-et úszott decemberben Bruno Fratus is, márpedig csak ketten indulhatnak a játékokon.

Cielo a 100 méteres olimpiai szereplésről már a hét elején lecsúszott azzal, hogy csak hatodik lett ezen a távon az elődöntőben.

A szerdai 50-es döntő után még gratulált ellenfeleinek, és sok sikert kívánt nekik az olimpiára, pár pillanattal később viszont tévényilatkozatában már nem tudta visszatartani könnyeit: „Elnézést kérek a szurkolóktól, jóval alatta maradtam annak, amire képes vagyok. Nehéz volt a 2015-ös év, ma pedig nem úsztam jól. Nagyon nehéz most bármit is mondani önöknek.”

Cesar Cielo a 2008-as pekingi olimpián megnyerte az 50 méteres gyorsúszást, és harmadik lett 100-on. Négy évvel később, Londonban 50-en nyert bronzérmet. Világbajnokságokon hatszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az utóbbi három évben azonban gyakran csak közepes időket ért el, sérülésekkel bajlódott – a tavalyi, kazanyi vb-t ki is kellett hagynia –, és többször cserélt edzőt.