Lelőttek három rendőrt Baton Rouge-ban, az USA-ban

Fotó: MTI/AP / Max Becherer

-

Több sebesültje is van a lövöldözésnek Louisiana fővárosában.


Több rendőrre rálőttek a Louisiana szövetségi állambeli Baton Rouge-ban vasárnap reggel, hárman életüket vesztették, hárman pedig megsebesültek.

A támadók közül eggyel végeztek, egy vagy több fegyveresnek sikerült elmenekülnie. A helyieket arra kérték, hogy tárcsázzák a segélyhívót, ha bármi gyanúsat észlelnek a környéken.

A rendőrséget értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en gépkarabéllyal a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, tüzet nyitott rájuk.

A rendőrség különleges robotok segítségével fésülte át a lelőtt támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva.

A lövöldözés a rendőrőrstől nagyjából egy kilométerre fekvő bevásárlóközpont közelében zajlott. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a tetthelytől.

Barack Obama amerikai elnököt értesítették a történtekről, és a nap folyamán tájékoztatják a fejleményekről. A Fehér Ház kapcsolatban van a helyi tisztségviselőkkel, és felajánlotta segítségét.


A múlt héten a Baton Rouge-i rendőrség három embert tartóztatott le, miután kiderült, hogy helyi rendőrök meggyilkolására készültek. A rendőrség keddi közleménye szerint az egyik gyanúsított a 17 éves Antonio Thomas volt, aki kihallgatása során elmondta, hogy ő és három társa fegyvereket lopott a cél érdekében.

Egy héttel korábban pedig hatalmas tüntetések zajlottak Baton Rouge-ban és több más helyszínen a rendőri túlkapások miatt, miután a helyi egyenruhások közvetlen közelből lelőttek egy 37 éves, ötgyerekes afroamerikai férfit, Alton Sterlinget. Röviddel az eset után egy minnesotai rendőr végzett egy fekete férfival, Philando Castile-lal. A durva rendőri erőszakra válaszul egy dallasi tüntetésen egy fekete orvlövész, Micah Johnson végzett öt, a demonstrációt biztosító, fehér rendőrtiszttel.