Lelőtték a New York állambeli börtönből megszökött rabok egyikét

Fotó: Getty Images / Handout

-

Amerikai határőrök lelőtték pénteken annak a gyilkosság miatt elítélt fegyencpárosnak az egyik tagját, amely a hónap elején szökött meg egy New York állam északi részén lévő, szigorúan őrzött börtönből - jelentették be a hatóságok, hozzátéve, hogy a másik elítélt továbbra is szökésben van.


A New York állami rendőrség közlése szerint a 49 éves Richard Mattot a határőrök egy erdős területen vették észre, Malone város területén. Felszólították, hogy adja meg magát, de miután ezt megtagadta, rövid időn belül lelőtték. Matt társát, a 35 éves David Sweatet keresik tovább a környéken. Malone város 43 kilométerre van a dannemorai börtöntől, ahonnan a két férfi június 6-ára virradóan megszökött akciófilmbe illő bravúrral. Azóta 1100 rendvédelmi alkalmazott vadászott rájuk.


A héten két betörést is jelentettek erdei kunyhókba a kanadai határhoz nagyon közel fekvő Malone város környékén – ez felkeltette a hatóságok figyelmét, akik így a város külterületére összpontosították a nyomozást.

Pénteken pedig egy harmadik betörésről is tettek bejelentést, amely a város mellett történt. A határőrök ez utóbbi helyszínére mentek, éppen vizsgálták a kis házat, belül puskaporszagot éreztek, amikor köhögést és mozgást hallottak az erdőből. Ezután találtak rá Richard Mattre, akinél puska volt. Felszólították, hogy dobja el a fegyvert, és emelje fel a kezét, Matt ennek nem tett eleget, ezért lelőtték.