Lelki bajokkal is foglalkozik a szupertréner

-

Legalább tizenötezer embert mozgat meg országszerte az a 150 „szupertréner”, akiket Európai Uniós támogatással képeztek ki.


A program célja, hogy a szuperoktatók felismerjék a hozzájuk fordulók mentális, egészségi, sportolási vagy lelki problémáinak valós okait, esetleges összefüggéseit, és a lehető legszélesebb eszköztárral igyekezzenek ezekre megoldást találni – közölte a Magyar Szabadidősport Szövetség.

Az MSZSZ többek között a szabadidősport és az egészséges életmód elterjesztésének elősegítését tűzte ki céljául, vállalta fel küldetéseként. A szupertrénerek a közlemény szerint „a következő hetekben országszerte különböző sportesemények keretében összesen 15 ezer embert mozgatnak meg ingyenesen, illetve végeznek tanácsadást életmódváltás, táplálkozás, szabadidősport tevékenységek témakörben.”

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) 2015-ben publikált kutatása szerint Magyarországon a felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, míg más vizsgálatok alapján a felnőtt lakosság csak kis része, vagyis mintegy 16 százaléka végez nagyjából rendszeres sporttevékenységet.