Lejárt a határidő, de nincs új kancellár Szegeden

-

A Szegedi Tudományegyetem korábbi kancellárja egy szexista Facebook-bejegyzés miatt távozott. Tizenheten pályáznak a helyére, de egyelőre semmi hír a pályázatok sorsáról.


Bár az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) február 15-ét jelölte meg a Szegedi Tudományegyetem új kancellárjának kinevezésére, egyelőre nincs eredménye a pályázatnak – írja a Délmagyar.hu. Az Emmi sajtóosztályán semmilyen információval nem tudtak szolgálni, így azt sem tudták megmondani, mikor hirdetnek eredményt.

Az intézmény első kancellárja, Devecz Miklós szeptember végén ajánlotta fel lemondását, miután egy szexista Facebook-bejegyzés miatt a támadások kereszttüzébe került. November 28-áig töltötte lemondási idejét. A posztra tizenheten adtak be pályázatot tavaly december 31-ig.

Másfél évvel ezelőtt, 2014 őszén, amikor először választottak kancellárokat a felsőoktatási intézmények élére, Szegeden eredménytelen volt az első kiírás. Akkor szintén tizenheten pályáztak a posztra. A mostani pályázaton Dlusztus Imre és Dömötör Máté neve szivárgott ki esélyesként, de egyikük sem erősítette meg azóta sem, hogy egyáltalán beadta-e pályázatát.