Leia hercegnő szívrohammal kórházba került

Fotó: Lucasfilm/20th Century Fox / The Kobal Collection / Lucasfilm/20th Century Fox / The Kobal Collection

-

Carrie Fisher egy transzatlanti repülőjáraton kapott szívrohamot.


Szívrohamot kapott, ezért kórházba kellett szállítani Carrie Fishert, a Star Wars-filmek sztárját, akit a nagyvilág Leia hercegnő 1977-es megformálása óta ismer – jelentette több amerikai hírforrás.

A hatvanéves színésznő egy Londonból Los Angelesbe tartó járaton kapott szívrohamot péntek délután, a TMZ celebportál értesülései szerint már a repülőn újra kellett éleszteni. Szemtanúk beszámolója szerint a színésznőnek leállt a lélegzése, a repülőn utazó orvos és egy ápoló végzett rajta lélegeztetést és szívmasszázst.

Fisher a leszállás előtt 15 perccel lett rosszul, a repülőtérről mentők vitték Los Angeles-i kórházba. Az első értesülések szerint állapota válságos.

Később a színésznő testvére, Todd Fisher közölte: nővérét az intenzív osztályon kezelik. „Nem lenne korrekt azt mondani, hogy stabil (az állapota). Nem azt mondom, hogy jól van, de azt sem mondom, hogy nincs jól” – fogalmazott.

Todd Fisher nem osztott meg további részleteket testvére állapotáról, hiszen – mint mondta – ő sem tud sokkal többet másoknál. Megjegyezte azt is, hogy nagyrészt találgatások azok a jelentések, amelyek Carrie Fisher kórházba kerülésének körülményeiről szólnak.


Carrie Fisher Beverly Hillsben született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Nagyszülei apai ágon oroszországi zsidó bevándorlók voltak. A hetvenes években debütált színpadon, majd 1977-ben aratott sikert a filmvásznon, amikor a Csillagok háborúja című filmben először alakította Leia hercegnőt Mark Hamill és Harrison Ford oldalán.


A nézők az űreposz tavaly bemutatott, Az ébredő Erő című hetedik részében is láthatták a híres szerepben.