Lehetett egy ötödik robbantó is

Forrás: AFP

-

A Maalbek metróállomáson az ipari kamera felvételei szerint Khalid el-Bakraouinak lehetett egy segítője. Egy nagy táskát cipelt el-Bakraoui mellett.


A keddi brüsszeli terrortámadásoknak lehet egy ötödik elkövetője is – írja a Guardian a francia Le Monde-ra és a belga RTBF-re hivatkozva. A lap azt írja, hogy az ipari CCTV-kamera felvételein – ezeket egyelőre nem lehet elérni – az látható, hogy Khalid el-Bakraoui mellett volt egy másik férfi, aki egy nagy táskát cipelt. A Le Monde azt írja, hogy a rendőrség keresi, ki lehetett ez a másik férfi.


Amit az elkövetőkről tudni lehet

A sajtó legelőször négy támadóról írt. A brüsszeli Zaventem reptéren az ipari kamerák három embert rögzítettek. A hatóságok a bal oldali férfit Najim Laachraouiként azonosították, a középső Ibrahim el-Bakraoui, a jobb oldali férfit pedig továbbra is keresik, vélhetőleg elmenekült a robbantás előtt.A Maalbek metróállomáson, ahogy az eddigi tudósítások szóltak, Khalid el-Bakraoui követett el öngyilkos merényletet. Az eddigi négy férfihoz jött most az ötödik gyanúsított.