Lehet, hogy Messi mégis játszhat az el Clásicón

Fotó: NurPhoto / Joan Valls

-

A vezető barcelonai sportlap szerint az argentin támadó már edzésbe állt, és, ha az orvosok úgy döntenek, akkor pályára léphet a Bernabéuban.


A Mundo Deportivo értesülései szerint már csütörtökön elkezdett mozogni, és azóta is folyamatosan edzésben van. Az argentin klasszis egyelőre a Barcelona B csapatával készül, és folyamatosan figyelik az állapotát. A lap szerint „csak az utolsó percben” fog eldőlni, hogy pályára léphet-e a november 21-i Real Madrid elleni rangadón. Ha így is lesz, biztos, hogy nem a kezdőcsapatban kap helyet, hanem a kispadról szállhat be egy fél órára, ha szükség lesz rá.

Messi még szeptember 26-án a Las Palmas elleni bajnokin szenvedett térdsérülést, és a múlt héten még határozottan állította ugyancsak a Mundo Deportivo, hogy nem fog pályára lépni a világszerte óriási érdeklődéssel várt találkozón.

A Barcelonának azonban nélküle is egész jól megy. A sérülése óta lejátszott kilenc meccsből (öt bajnoki, három BL-találkozó és egy spanyol kupában) csak egyet, a Sevilla ellenit veszítette el, és vezeti a bajnokságot, három ponttal megelőzve a Real Madridot. A csapat másik két sztárcsatára, Neymar és Lusi Suárez pedig ipari mennyiségben termel: a bajnokságban Messi sérülése óta csak ők rúgtak gólt bajnokin, ketten együtt 16-ot.