Lehet, hogy megvan a Dunában talált pénz forrása

Fotó: MTI/Kovács Attila / MTI/Kovács Attila

-

A Kronen Zeitung tudni véli, hogy egy idős, zavarodott férfi szórta a vízbe a teljes vagyonát, mintegy 130 ezer eurót. A rendőrség ezt nem erősítette meg, ráadásul a bécsi és az alsó-ausztriai hatóságoknak más-más elképzelésük van a történtekről.


A bécsi rendőrség szerint nem bűncselekményből származik a Duna-csatornában talált 130 ezer euró (több mint 40 millió forint), úgy ítélték meg, hogy a pénzt valaki elvesztette, ezért megszüntették az eljárást. Az alsó-ausztriai rendőrség azonban folytatja a nyomozást.

Meg nem erősített médiaértesülések szerint egy idős férfi szórhatta a vízbe a pénzt, amelyet a rendőrség a bécsi talált tárgyak osztályának ad át. Paul Eidenberger rendőrségi szóvivő pénteken közölte, hogy kihallgattak egy arra futó férfit, akinek vallomása hihető, és egybevág más szemtanúk észrevételeivel. Nem erősítette meg viszont a Kronen Zeitung című lap értesülését, amely szerint egy zavarodott idős férfi az összes megspórolt pénzét dobta a vízbe.

Az alsó-ausztriai rendőrség ugyanakkor közölte: folytatja a nyomozást, mivel a történtek összefüggésben állhatnak egy korábbi esettel, amellyel kapcsolatban már egy személyt letartóztattak.

A bécsi rendőrség a készpénzt a bécsi talált tárgyak hivatalának adja át hétfőn. A hivatalban egy évig őrzik meg az összeget, amelyért ha jelentkezik tulajdonosa, tanúkkal kell majd igazolnia magát.

A rendőrség vizsgálja még azt a feljelentést is, amely szerint a pénz egy részét elvitték, mielőtt lefoglalták volna a 130 ezer eurónyi bankjegyet. Megvizsgálják továbbá azokat a személyeket is, akik az elmúlt napokban jelentkeztek az összegért.