Lehet, hogy csak egy tranzitzóna lesz a fővárosban

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Csütörtökön döntenek erről.


„Nagyon valószínű, hogy a pályaudvarokról ezeket a zónákat kijjebb fogjuk vinni. Az is lehetséges, hogy egyetlen ilyen zóna lesz” - mondta Tarlós István főpolgármester a Magyar Rádió reggeli műsorában. Reméli, hogy a parlament hamarosan olyan döntést hoz, amely ezt a helyzetet kezelhetőbbé teszi.


Nem szüntetik meg a szolgáltatást, amelyet humanitárius okok mellett azért vezettek be, hogy a budapestieket védjük az anarchikus állapotoktól.

Csütörtökön lesz döntés a tranzitzónáról. Most már csak egy zónáról beszélt, kedd este viszont még kettőről. Tarlós szerint „mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat”.

A nemzetközi vonatokon a magyar, osztrák illetve német rendőrök egy fokozott ellenőrzést tartanak az illegális bevándorlók miatt - bár a németek most közölték, a Szíriából menekülteket nem küldik vissza sehova -, a pályaudvarokon nem csak azok ülnek, akik nyugatra vágynak. Bár a hírek alapján a többség Németországba menne. A menekültek azért vannak a pályaudvarokon, mert Magyarországon belül is vonattal tudnak közlekedni, elküldik őket Budapestre, hogy innen menjenek Debrecenbe, Vámosszabadiba vagy Bicskére, a menekülttáborokba.