Lehet, hogy a Barcelona nem lesz ott a kölni Final Fourban

Fotó: DPA / CARSTEN REHDER

-

A Kiel nagyon harciasan és jól játszva öt góllal legyőzte a címvédőt a kézilabda BL negyeddöntőjének első mérkőzésén.


A Bajnokok Ligája címvédője, a sorozatot háromszor (utoljára 2012-ben, a katalánok éppen abban az évben nem jutottak be a Final Fourba) megnyerő, az előző kiírásban meglepetésre csak a negyedik helyen végző Kielhez látogatott a BL-negyeddöntő első mérkőzésén, és tetemesnek mondható hátránnyal távozott..

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első húsz perc, hol a németek, hol a spanyolok vezettek egy-egy góllal. A félidő hajrájára azonban nagyon elkapta a fonalat a Kiel. Főleg a szünetig 7 gólig jutó Dominik Klein volt elemében, de a három találatig jutó Domagoj Duvnjakra sem lehetett panasz.


A 9 gólos Dominik Klein volt a Kiel nyerő embere


Ugyanekkor a Kiel kapujában belelendült a dán Niklas Landin is, Kiril Lazarov hetese mellett jól védte az átlövéseket. A Kielből a Barcelonába igazoló Filip Jichát rendre lesáncolták a német védők, vagy éppen Landin olvasta a lövéseit. A Kiel pedig kihasználva a Barca közel hat perces gólcsendjét, 15-11-re elhúzott, és négy gólos előnnyel mehetett szünetre.

A második félidőt az alapcsapattal kezdte a Barca, és támadásban és védekezésben is agresszívabb lett. Főleg a két bombát is eleresztő, és egy gólpasszt kiosztó tunéziai Jallouz volt aktív, a Kiel pedig hét perc alatt csak egy gólt lőtt. A Barcelona kihasznált egy emberelőnyt, Lazarov gólja pedig azt jelentette, hogy a 41. percben már csak egy góllal vezet a Kiel (18-17).


Wael Jallouz próbálkozott, de egyedül kevés volt


Eztán a németek kapták el a fonalat, és produkáltak egy 4-1-es szériát, így újra látványosabb előnyre tettek szert. A 49. percben pedig már 24-19-nél először vezetett öt góllal a THW. A percek szaladtak a különbség viszont nem akart csökkenni, Xavi Pascual végül az 55. percben 27-21-es német vezetésnél kért időt.


Az utolsó két percre 28-22-nél a szerb bíró páros még egy kétperces kiállítással igyekezett szorosabbá tenni a meccset. Lazarov belőtt egy hetest, majd lőtt egy akciógólt is. De elég volt egyszer elaludni, és újra öt volt közte, Lazarov időn túli kísérletét pedig lesáncolta Wiencek - 29-24 a vége. A Barcelonára pokoli nehéz visszavágó vár egy hét múlva.

Eredmények:
Vardar Szkopje - MVM VESZPRÉM 26-29 (9-12)

Flensburg-Handewitt (német) - Kielce (lengyel) 28-28 (13-14)
PDD Zagreb (horvát)- Paris Saint-Germain (francia) 20-28 (13-16)
THW Kiel (német)-Barcelona (spanyol) 29-24 (16-12)