Lehet, hogy élve temettek el egy hondurasi terhes lányt

-

A családja meg van róla győződve, de az orvosok és a rendőrség is az ellenkezőjét állítja.


Egy hondurasi 16 éves terhes lány, Nelsy Perez családja kitörte a sírkövet, és kihúzta a sírból a koporsót, mert úgy hallották, hogy a lány dörömböl belülről. A lányt ugyanúgy találták, ahogy eltemették a menyasszonyi ruhájában. Egyből orvoshoz is vitték, de nem találtak nála életjeleket – írta a Guardian.


A családja ugyanakkor nem volt erről megbizonyosodva, azt mondták, a lány feje felett az üvegkoporsó be volt törve, a kezein pedig horzsolásokat fedeztek fel.

Korábban a hondurasi média arról számolt be, hogy a három hónapos terhes Nelsy szívrohamban halt meg, amikor a házuk mellett lövöldözést hallott.

Férje – nem sokkal azután, hogy a fiatal nőt eltemették – hangokat hallott a sírkő alól. Először azt hitte, csak az idegei játszanak vele, de a temető munkásai is észlelték a zajokat. A család ezek után döntött úgy, hogy kiszedik a lányt, hiszen biztos életben van.

Egy felvétel is készült arról, ahogy feltörik a sírkövet, kiveszik a koporsót, és legyezgetik a lányt. Nelsy Perez nagynénje erről úgy nyilatkozott, a lány egyáltalán nem volt büdös, a teste és a színe is normálisnak tűnt.Miután bevitték a kórházba, az orvos azt mondta, a lány halott.

Egyesek szerint Perez merevkóros volt, ami az izmok merevségével, a külső ingerekre adott érzéketlenséggel és gyenge légzéssel jár. A rendőrség a boncolás utáni első benyomások alapján viszont azt közölte, a hangokat az idézte elő, hogy a bomló testből kitörő gázok szétfeszítették az üvegkoporsót, ezért is találták törve azt.