Leharcolja magát a fociválogatott ellenfele az Eb-re

Fotó: AFP / LIONEL BONAVENTURE

-

Az egész mezőnyben a magyar válogatottal csoportellenfele, Izland játssza majd a legtöbb felkészülési meccset a nyári foci-Eb előtt.


A történetük első világversenyére készülő izlandiak felkészülési menetrendje hamarosan véglegessé válik. Januárban közel-keleti túrán vettek részt, amelyen két barátságos meccset játszottak: a finneket 1-0-ra legyőzték, míg a házigazda Egyesült Arab Emírségektől 2-1-re kikaptak. Vasárnap az Egyesült Államok vendégeként lépnek pályára, majd márciusban a dán és a görög válogatottal is megmérkőznek.

Heimir Hallgrimsson (a fenti képen) másodedző legénysége még Európa-bajnokság előtt, június 1-jén összecsap Norvégiával, valamint a legfrissebb bejelentésük szerint június 4-én Liechtensteint fogadják, vagyis összesen hét meccsel a hátuk mögött kezdik meg a franciaországi tornát.

Az F csoport további három csapata még nem hozta nyilvánosságra teljes programját. A portugáloknak eddig három lekötött felkészülési találkozójuk van: március 25-én a bolgárokat fogadják, négy nappal később Belgiumban lépnek pályára, május 29-én a norvégokkal mérkőznek. Az osztrákok mostanáig csupán egy Málta elleni barátságos meccset jelentettek be, amelyet május 31-én rendeznek.

A magyar válogatottnál egyelőre két meccsről van szó, ezek közül hivatalos, hogy március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában, de ezen kívül biztosan lesz egy idegenbeli meccse is, feltételezések szerint Angliával, a Wembley-ben.