Legyőzték a Fradi kézisei a Larvikot

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A Ferencváros nagyszerű játékkal legyőzte a világbajnokokkal felálló norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában a budapesti Syma csarnokban, ezzel komoly lépést tett előre, hogy az első vagy a második helyen jusson tovább a negyeddöntőbe.


Női BL, középdöntő, 1. csoport, 2. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Larvik (norvég) 30-27 (19-14)

Kemény védekezéssel nyitott mindkét együttes, az első gólra négy percet kellett várni. A Syma csarnokban – azaz ideiglenes otthonában – a Ferencváros előbb nyugodott meg, a 14. percben, 9-5-nél kénytelen volt időt kérni a Larvik. Ettől feljavult a vendégek teljesítménye, sorozatban háromszor betaláltak Szikorának, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek kellett rendezni a sorokat. Ez sikerült, Szucsánszki góljaival lendületet adott, a szünetig pedig tovább tartott a szinte hibátlan hazai játék.

A 27. percben a játékvezetők megállították a mérkőzést, mert egyikőjüket inzultus érte. A hangosbemondó rendre intette a nézőket, és jelezte: akár a találkozó lefújásával is járhat hasonló eset.

A második félidő elején Szikora ismét parádézott a kapuban, valósággal megbénította az ellenfelet, és a 36. percben már 22-14 volt az állás. Később büntetőt is hárított, ekkor – ünneplés közben – kisebb ujjsérülést szenvedett.

A folytatásban ugyan keményebben játszottak a skandinávok, ám a remek védekezésnek köszönhetően nem tudtak felzárkózni, a megnyugtató különbség végig fennmaradt, és a hajrában ismét sziporkázott a magyar bajnok.

A BL február elején folytatódik, a jelenleg csoportmásodik FTC 5-én Romániában, a Nagybánya (Baia Mare) otthonában lép pályára.


A Kohász nyerte a magyar csatát

Szintén a nőknél, az EHF-kupában magyar nyolcaddöntős párbajt is rendeztek: a Dunaújvárosi Kohász nagy csatában, idegenben lőtt több góllal ejtette ki a Siófokot.

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Siófok KC–Dunaújvárosi Kohász KA 28-23 (11-9)
Továbbjutott: a Dunaújváros, 47-47-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

A múlt heti, dunaújvárosi mérkőzésen a Kohász 24-19-re győzött, és most a hazaiak fokozatosan csökkentették összetettbeli hátrányukat. A második félidő elején már a Dunaújváros állt jobban, miután egyenlített. Az utolsó negyedórában azonban remekül játszott a Balaton-parti együttes, amely már hat góllal vezetett, azaz összesítésben jobban állt, a hajrában mégis a rivális harcolta ki a továbbjutást.

A negyeddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben.


Nyolc közt az Érd

Az Érd kettős győzelemmel jutott KEK negyeddöntőbe, miután a visszavágón is nyert a holland Dalfsen ellen.

Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Érd-Dalfsen (holland) 27-25 (15-8)
Továbbjutott: az Érd, kettős győzelemmel, 54-40-es összesítéssel

Az első, idegenbeli mérkőzésen 27-15-re győzött az Érd. A hazaiaknál most csak az első félidőben játszottak az alapemberek, a második félidőben inkább a fiatalok jutottak szóhoz.