Legnagyobb ellensége csapott le Steph Curryre

Fotó: Getty Images / Lachlan Cunningham

-

Az idén földöntúli magasságokban kosárlabdázó Stephen Curryt a rájátszásban elérte eddigi pályafutásának legnagyobb ellensége, a lábsérülés. Nem érdemli meg, hogy ez tartsa vissza a játéktól, mert olyan dolgokat vitt véghez a csapattal, amire korábban vagy senki, vagy csak nagyon kevesen voltak képesek.


Az biztos, hogy a 2015/16-os alapszakasz legértékesebb játékosának járó díját Stephen Curry kapja. A Sport TV szakértője, Tőrös Balázs egészen addig megy, hogy a legtöbbet fejlődő kosaras címét is neki adná. Ehhez hozzá kell tenni, hogy 2015-ben is őt választották a legjobbnak, szóval, ha tovább tudott javulni, az már jelent valamit.


A sérült boka


A számok tükrében: 2015-ben 24 pontos szezonátlaggal zárt, 2016-ban 30 ponttal lett pontkirály, és nem mellesleg labdaszerzésben is ő volt a legjobb. NBA-csúcsot döntött 402 bedobott triplájával (az előző rekord is az övé volt 286-tal), és belépett az exkluzív 50/40/90-es klubba, ahol azok a játékosok vannak, akik egy szezonban legalább 90 százalékkal büntetőznek, 50 százalék felett értékesítik a mezőnygóljaikat és 40 százalék felett dobják a hárompontost. Rajta kívül eddig ez csupán hat játékosnak sikerült.A 73-9-s eredményt (NBA-rekord) elérő Warriorsban Klay Thompsonnal ők alkotják a „Splash Brothers-t”, és ketten együtt összesen 678 hármassal szórták meg az ellenfeleket. Először fordult elő a liga történetében, hogy két csapattárs 600-nál több triplát a vonalon túlról. Minden tökéletesen alakult a rájátszás első meccséig, ott azonban történt valami, amitől sokan megijedtek. Megsérült Stephen Curry lába:Nem tűnt komolynak a történet, mégis kihagyott két meccset azóta. És hogy ez miért olyan nagy dolog? Mert NBA-pályafutása során eddig csak a lába tudta megállítani az irányítót a fejlődésben. 2011-et írtunk, amikor már túl volt egy sikeresnek mondható újoncszezonon, és másodéveként sikerült előrelépnie a játékban. Májusban megoperálták a bokáját, amely többször is kiment előtte. A felépülés az ütemterv szerint zajlott, azonban az előszezonban, majd már 2012 januárjában a Spurs, februárjában pedig a Suns ellen ismét megsérült a jobb lába. Összesen 26 mérkőzésen jutott szóhoz a 82-ből, a Warriors szezonja mehetett a kukába, ő pedig áprilisban újra kés alá feküdt.


Ilyen sebezhető volt:


Azóta azonban alig hagyott ki mérkőzést, és ahogyan azt már írtuk, saját maga és a csapat is a csúcson van. A Warriors szurkolók ezért tartanak tőle, hogy most, a szezon legfontosabb időszakában egymás után két meccset is le kellett mondania. Pedig állítólag nincs komoly baja. A harmadik meccsen nem bírta el legjobbja hiányát a Warriors, és a Rockets nyerni tudott hazai pályán (azért még 2-1-re vezet a Warriors).

A Sport1-en pénteken 18.30-kor kezdődő Trash Talk az NBA és az NHL rájátszásának híreivel jelentkezik. A műsorvezető Szaniszló Csabából, Kangyal Balázsból, Kovács Sándorból, Németh Istvánból és Tőrös Balázsból álló ötös a szezon díjazottjait, az NFL draft előtti érdekes csereügyleteit és Stephen Curry sérülésének súlyosságát is elemzi majd.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!