Leginkább a munkaidővel trükköznek a munkaadók

-

Továbbra is az építőiparban van a legtöbb szabálytalanul foglalkoztatott.


Emelkedett az első fél évben a munkaidővel, pihenőidővel és a rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos visszaélések száma a munkáltatói oldalon, de alapvetően több a jogsértés a dolgozó bejelentésével kapcsolatban is – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium első féléves jelentéséből. Több mint 11 ezer munkaadót ellenőrzött a munkaügyi hivatal, s a dolgozók 65 százalékát érintette valamilyen jogsértés. Június 30-ig összesen több mint nyolcszáz munkáltatóval szemben szabtak ki bírságot a hatóságok összesen 125,7 millió forintos összegben, azonban az esetek kilencven százalékában nem szankcionált a hatóság, csak a jogsértések megszüntetésére szólított fel – írja a Magyar Idők.

Lényeges nőtt a munkaidővel kapcsolatos visszaélések száma. Ezek jellemzően a kereskedelem, a vendéglátás és a feldolgozóipar (beleértve a gépipart is) területén foglalkoztatott munkavállalókat érintették. A leggyakoribb szabálytalanság a munkaidő-beosztás hiá­nya, melynek hátterében a jogszabályok hiányos ismerete és a rendkívüli munkavégzés leplezésére irányuló szándék áll. A munkaidő sokszor meghaladta a napi, illetve a heti megengedett legnagyobb óraszámot, és előfordult, hogy nem biztosították a pihenőidőt a dogozóknak.

Érdemben nem változott a dolgozók bejelentésével kapcsolatos jogsértések száma, s továbbra is az építőiparban fordul elő a legtöbb visszaélés, melyek 64 százalékát a bejelentés elmulasztása tette ki. Ilyenkor a lebuktatott munkaadók továbbra is adminisztrációs hibára, a könyvelő mulasztására szoktak hivatkozni, vagy azt állítják, az illető próbamunkán van, vagy első munkanapját tölti. Több cégnél a munkavállalókat esetenként hosszabb ideig – hetekig vagy akár egy-két hónapig – úgymond próbamunkán foglalkoztatják, munkaszerződés és bejelentés nélkül.

A második leggyakoribb visszaélés az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása. Az ellenőrök szerint az időszakos, egy-egy napig tartó foglalkoztatás során az ellenőrzések elmaradásának reményében a vállalkozások kockázatvállalási hajlama nagyobb, mint egy rendes munkaviszony bejelentésénél.