Légicsapás végezhetett az Iszlám Állam második számú vezetőjével

-

Életét vesztette az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet második számú vezetője az Egyesült Államok vezette nemzetközi erők egyik légicsapásában Irak északi részén – jelentette be a bagdadi védelmi minisztérium szerdán.


„Hiteles titkosszolgálati információk szerint a koalíciós erők az Iszlám Állam második számú vezetőjét, Abu Alá al-Afarit vették célba Tal Afar körzetében” – írta a tárca a honlapján megjelent közleményben, hozzátéve, hogy a terrorvezérre egy mecsetben csaptak le, ahol más radikális vezetőkkel találkozott.


Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma nem tudta megerősíteni az Afari likvidálásáról szóló híreket. A nemzetközi szövetség azonban közölte, hogy az utóbbi 24 órában valóban bombázták az említett térséget, és megsemmisítették ott a lázadók egyik állását.

A The Guardian arról írt néhány héttel ezelőtt, hogy Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője életveszélyesen megsebesült egy márciusi légitámadásban. Bizonyos források szerint azóta a „kalifa" jobbkeze, Abu Alá al-Afari vette át a szervezet irányítását.

Az Egyesült Államok és szövetségesei augusztus óta hajtanak végre légitámadásokat a Szíriában és Irakban is jelentős területeket elfoglaló Iszlám Állam állásai ellen.