Légi parádéval nyert hokimeccset a Montreal a Patriots stadionjában

Fotó: Getty Images / Jim Rogash

-

A Montreal Canadiens 5-1-re legyőzte a vendéglátó Boston Bruins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos újévi, nyitott pályás mérkőzésén, a Winter Classicon.


A bostoni székhelyű NFL-csapat, a Super Bowl-címvédő New England Patriots otthonában, a Gillette Stadionban 67 246 néző várta fagyoskodva a két nagy múltú klub nyitott pályás összecsapását.

Rögtön az elején Desharnais a levegőből ütötte Rask kapujába a pakkot, és az első harmad is a Montreal fölényét hozta. A második játékrész elején Byron közelről növelte a különbséget. Még a szünet előtt Pacioretty bravúros mozdulattal, a levegőből passzolt a sérülése után visszatérő Gallagher elé, aki úgy talált be, hogy a pakk nem esett le a jégre. Hokiban ritka, hogy a korongot a levegőben megütve szereznek gólt, most a Canadiens kétszer is így volt eredményes.


Összefoglaló


A záró játékrészben Beleskey nyúlt bele egy távoli lövésbe, és szépített, ám Pacioretty gólra váltott egy kontrát. A hajrában Eller és Hayes verekedett, a végén pedig Byron a kapuvasról kipattanót vágta a kapuba, beállítva az 5-1-es végeredményt.
Sikerével a kanadai együttes csoportjában, az Atlantic Divisonben az élre ugrott.
Az NHL-ben 2008 óta rendeznek nyitott pályás találkozókat az újév első vagy második napján, és még egyszer sem volt két gólnál nagyobb különbség a csapatok között a lefújás pillanatában.

Eredmény:
Boston Bruins–Montreal Canadiens 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)

gól: Beleskey (44.), illetve Desharnais (2.), Byron (23., 59.), Gallagher (38.), Pacioretty (49.)