Legfőbb ügyész: Március 11-én volt az első házkutatás a Quaestornál

-

Polt Péter szerint alaptalanok azok az információk, amelyek szerint március 9. és 26. között semmit nem tettek Tarsoly Csaba elszámoltatása érdekében.


A legfőbb ügyész a Transparency International (TI) nyílt levelére válaszul közzétette álláspontját, amelyből az derül ki: az ügyészség mindent megtett a Quaestor-ügy felderítése érdekében. Mint írják, minden olyan információ megalapozatlan, amely szerint március 9. (a Quaestor Hrurira első fals öncsődje) és 26. (Tarsoly Csaba és még 2 ember őrizetbe vétele) között nem csináltak volna semmit. Válaszlevelében Polt azt állítja, hogy már március 11-én házkutatást tartottak a Quaestor Hrurira, a Quaestor Értékpapír és a Quaestor Invest helyszínén, és 10 ezer oldalnyi iratot foglaltak le.


Március 23-án két újabb házkutatást tartottak, közben 10 tanút is kihallgattak. Összességében a több ezer oldal irat mellett 800 gigabite adatot is lefoglaltak. Az ügyészség szerint ez tette lehetővé, hogy 26-án három embert gyanúsítottként előállíthattak és 29-én előzetes letartóztatásba is vettek. Polt Péter továbbá ismerteti, hogy mikor milyen ingatlanokat vettek zár alá, és megjegyzi, hogy a Buda-Cashnél is hasonló ütemezésben folyt az eljárás.

A TI a bennfentes kereskedelem gyanújára is rákérdezett, a legfőbb ügyész ezért azt ígérte: minden, a nyomozás során esetleg felmerülő valamennyi további bűncselekmény tekintetében a hatóságok eljárnak.

Polt Péter levelét itt olvashatja el teljes terjedelmében, a Quaestor-ügyben felmerült ellentmondásokról, nyitott kérdésekről itt találja cikkünket.