Legalább fél éve nyomoznak a központi okmányirodánál

-

Mind a 11 gyanúsított az iroda munkatársa volt, hármat közülük még tavasszal állítottak elő.


Mint arról csütörtökön beszámoltunk, korrupció gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a Visegrádi utcai központi okmányirodában.


A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) Sajtóirodája csütörtökön csupán annyit közölt, hogy az érintett munkatársakat már elbocsátották. Pénteken viszont bővebben is válaszoltak.

Eszerint mind a 11 ember, aki a nyomozásban érintett, a munkatársuk volt. „Hármat még tavasszal állítottak elő, nyolcat pedig november 20-án hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt” - írták.

Levelükben hozzáteszik: a hivatali korrupciót semmilyen mértékben nem tűrik, ezért a hivatal elnöke „még aznap felmentette az érintetteket a munkavégzés alól és ezzel egyidejűleg a jogviszonyukat is megszüntette”.

Úgy tudjuk az elbocsátott munkatársak miatt érezhetően lelassult a ügyintézés, ezt nem cáfolta a KEKKH, annyit írtak, mindent megtettek és megtesznek azért, „hogy a történtek az ügyfeleket és az ügyintézés minőségét, gyorsaságát ne befolyásolják”.