Legalább 27 halott az olasz vonatkatasztrófában

Fotó: MTI/EPA/Olasz miniszterelnöki h / TIBERIO BARCHIELL

-

Egész éjjel folyt a mentés.


Legalább 27 ember halt meg a dél-olaszországi Bari város közelében kedden történt frontális vonatütközésben – közölte az éjjel a pugliai régió egészségügyi intézményhálózatának egy szóvivője, aki szerint a mentők az áldozatok számának további emelkedésétől tartanak.


A sérültek száma mintegy ötven.

A mentők egész éjjel azon dolgoztak, hogy kiszabadítsák a roncsok közé beszorult esetleges további utasokat.

A két négykocsis szerelvény az Andria és Corato közötti vasúti pálya egyvágányos szakaszán rohant egymásba. A vasúti rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy a szerencsétlenséget emberi vagy műszaki hiba okozta.

A nem sokkal kedd dél előtt bekövetkezett baleset az elmúlt hét év legsúlyosabb olaszországi vasúti szerencsétlensége. 2009-ben a toszkánai Viareggióban 32 ember halálát okozta két vonat összeütközése.


Matteo Renzi olasz miniszterelnök (a képen tűzoltókkal) a katasztrófa helyszínén


A keddi szerencsétlenségben érintett két vonat egyaránt a Ferrotramviaria magánvasúti társaság által üzemeltetett vonalon közlekedett. A cég 21 villamos motorvonatból álló flottáját leginkább ingázó diákok és munkába járók veszik igénybe Bari repülőterének elérésére.

Massimo Nittinek, a Ferrotramviaria vezérigazgatójának nyilatkozata szerint a két vonat közül az egyiknek nem lett volna szabad ott lennie az adott pályaszakaszon.


„Az egyik vonat szó szerint belefúródott a másikba”

– mondta Nitti az egyik olasz tévének.