Lefizették a nemzeti park őrét, hogy kilőhessék Cecilt, az oroszlánt

-

A 13 éves oroszlánt kicsalták Zimbabwe legnagyobb nemzeti parkjából, aztán lenyilazták. A vadász két napig követte a sebesült állatot, mielőtt végzett volna vele.


A spanyol, más jelentések szerint egy amerikai vadász 36 000 angol fontot, vagyis csaknem 16 millió forintot fizetett azért, hogy a vadőr kicsalja a parkból Cecilt. A hím oroszlán a Hwange nemzeti park egyik nevezetessége volt. Mivel a park területén kívül ölték meg, elpusztítása nem törvénytelen, közölte a zimbabwei hivatásos vadászok szövetsége.

Cecilt íjjal és nyíllal lőtték le, majd a vadász két napig követte a sebesült állatot, míg végül puskával végzett vele. Megnyúzta és a fejét, mint trófeát levágta.

Az ügyben vizsgálat indult, annyi biztos, hogy a vadőrt már azonosították.

Cecil 3 éve lett híres, amikor a csapata száműzte, mivel nem tudta legyőzni a fiatalabb hímeket. A vadászok szerint a magányos, csapat nélkül élő oroszlánok már nem fontosak a populáció fenntartásának szempontjából. Cecil ugyanakkor rácáfolt erre, mivel összeállt egy másik hímmel és újra ő lett a főnök. A csapatban három nőstény és hét kölyök él.