Leesett a járókelők álla, amikor a brit hajléktalan zongorához ült

-

A newcastle-i pályaudvaron kezdett bele a Für Elise-be, miután hiába próbálta elküldeni a rendőr. Most ő a net új sztárja.


Könnyeztek a járókelők, amikor a Newcastle-i pályaudvaron egy hajléktalan váratlanul zongorázni kezdett, írja az Independent. A 26 éves Alan Donaldsonnak először a rendőrök azt mondták, hogy hagyja el a pályaudvart, ő azonban ehelyett leült az oda kihelyezett hangszerhez.

Az egyik szemtanú, Michael Kinnison a Facebookon írta, hogy az emberek, köztük a rendőr is először magukban kuncogtak, aztán lesokkolódtak, amikor a férfi belekezdett a Für Elise-be. Azután más Beethoven-slágert, például a Holdfény-szonátát is lejátszotta Donaldson.

Azt is írta, hogy egy leánybúcsúból kiváló nő először nevetni kezdett, aztán elsírta magát.

A hajléktalan egyik iskolai barátja, Leo Robertson egy pénzgyűjtő akcióba kezdett, két nap alatt már több mint 1500 font (650 ezer forint) gyűlt össze.

A Metro azt írja, a férfi 18 hónapja él az utcán. A lapnak azt nyilatkozta, 10-től 14 éves koráig tanult zongorázni az iskolában. "Évek óta nem játszottam, de amikor odaültem, gyorsan visszajött a tudás" - mondta.

Néhány brit pályaudvaron van bárki által használható zongora, ebben a cikkben láthat még néhány jó pillanatot ilyen hangszerekkel.