Lecsukták a világháborús emlékműnél twerkelő orosz tiniket

-

Néhány napos elzárásra ítélt egy orosz bíróság három fiatal nőt, amiért szexuális töltetű, provokatív táncot lejtett egy második világháborús emlékmű közvetlen közelében.


A dél-oroszországi Novorosszijszk bírósága egy 19 éves nő ellen 15 napi, két másik, húszas éveiben járó táncoló ellen pedig tíznapi szabadságveszést szabtak ki a hatóságok garázdaság miatt. Két további vádlottat rossz egészségi állapotukra hivatkozva pénzbírságra ítélt a törvényszék. Hatodik társuk büntetés nélkül úszta meg az esetet, mivel kiskorúnak számít. Mindenesetre szülei ellen vádat emeltek a hatóságok, amiért egy gyermek fizikai, intellektuális, fiziológiai, spirituális és erkölcsi fejlődését nem támogatták megfelelően.

Az államügyészség tiszteletlenségnek minősítette az erotikus és szexuális táncot. Elejét kell venni bármiféle olyan kísérletnek, amely a hadsereget megtisztelő helyszíneket bemocskolja – tette tisztába a dolgokat az államügyészség.

Oroszországban ez a második eset, hogy az eredetileg Miley Cyrus amerikai énekesnő által népszerűvé tett twerkelés botrányt kavar. Múlt héten a hatóságok vizsgálatot indítottak egy orenburgi tánciskolában, miután méhecskéknek öltözött iskoláskorú lányokról egy olyan videó jelent meg a YouTube-on, amelyen twerkelve adták elő a Micimackó című mese egy sajátos változatát. A tánciskolát ideiglenesen bezárták, és Orenburg tisztségviselői később a dél-oroszországi régió valamennyi hasonló intézményében vizsgálatot rendeltek el.