Lecserélték a vizes-vb siralmas plakátjait

-

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Hetsch Ferenc, a Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus hallgatója által készített arculatra cserélték le a 2017-es budapesti világbajnokság sokat bírált plakátjait.


Primitív, siralmas munkának nevezték azokat a plakátokat, amelyeket Fábián István készített, és amelyekből gyorsan mémek is születtek (pl. fenti képünk). Szántó Éva, a Magyar Úszószövetség főtitkára az Origónak azt nyilatkozta, hogy azok a tervek még a 2013-as vizes-vb pályázatára készültek, noha a 2017-es vébét is hirdették vele a szövetség Facebook-oldalán. „Ideiglenesen azzal is dolgoztunk, de most jutottunk el oda, hogy kijelöljük a vb arculatát” – mondta Szántó Éva.


Többek között ezt a plakátot cserélték le


Elterjedt a Facebookon és egyéb fórumokon Hetsch Ferenc jóval igényesebb munkája, végül pedig erre esett a szervezők választása. A fiatal grafikus elmondta: a tervezésben inspirációként többek között a vizet és a magyar népművészet motívumait, színvilágát használta. Hetsch Ferenc ezt követően bemutatta a logót, a sportágak és a helyszínek ikonjait, valamint több termék látványtervét. Ezeket ide kattintva lehet nézegetni.


Jobbra Hetsch Ferenc


A szervezőbizottság kitért a Dagály Úszóaréna építésére is, hangsúlyozta, pontosan tartják az ütemtervet és a létesítmény legkésőbb 2017. március 31-ig elkészül, ugyanis júniusban már versenyt fognak rendezni benne. A Komjádi uszodában idén szeptemberben kezdődhetnek a munkálatok, és várhatóan a jövő év második negyedévére újul meg a létesítmény.


Az új logo:


A vizes-vb első hivatalos kabalaállata, Bol-dog is csak néhány napot élt meg, nagyon csúnyán szétrollkodták a pulit, Gyárfás Tamás, a magyar szövetség elnöke pedig elismerte, hogy hibáztak, és új pályázatot írt ki a kabala megtervezésére.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!