Lecsapott a vihar az ország keleti részén

Forrás: olvasónk felvétele

-

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, és épületek károsodtak Hajdú-Bihar megyében péntekről szombatra virradóra a viharban; éjszaka tizenegy helyszínre vonultak ki a tűzoltók, többek között vezetékekre dőlt fák miatt.


A vihar fennakadásokat okozott az egyik mobiltelefon-hálózat szolgáltatásában, illetve több településen és településrészen, így Hajdúnánáson, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben, Látóképen, Kismacson, Ondódon, Debrecenben és Kismarjában szünetelt az áramszolgáltatás, amely a hajnali órákra helyreállt.


Hajdúböszörményben, a Porcsalmy Gyula utcában családi ház kéményébe villám csapott, a kémény ledőlt, a tetőszerkezet is megrongálódott. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a sérült kéményt elbontották, a tetőt lefóliázták. A Hajdúböszörmény melletti Pródon egy tanyaépület cseréphéjazatát bontotta meg az erős szél néhány négyzetméteren, a helyi hivatásos tűzoltók a sérült részt ott is lefóliázták.

Hajdúsámsonban, a Sörte utcában egy családi ház tetőszerkezete rongálódott meg. Hajdúbagoson, a Hold utcában feltehetően villám csapott egy hodályépületbe. A lángokat debreceni tűzoltók fékezték meg; a hodály üres volt, a tűz másik épületre nem terjedt át. Debrecenben, a Sámsoni úton egy lakóház pincéjében mintegy harminc centiméter magasságban összegyűlt csapadékvizet szivattyúztak ki a tűzoltók.