Lecsapott a rendőrség a Lövölde téri kuplerájra

-

Egy VII. kerületi társasház földszinti lakásában működött az intézmény, egy ember ellen prostitúció elősegítése miatt indult eljárás.


Nagy erőkkel szállt ki a rendőrség szombatra virradó éjszaka a budapesti Lövölde tér egyik társasházába, ahol egy földszinti lakásban illegális bordély működött. A ház lakói már egy ideje tudni vélték, hogy a lakásban – amelynek ajtaján egy zártkörű rendezvények lebonyolítását kínáló cég neve áll – prostituáltak dolgoznak, mivel péntek és szombat éjszakánként nagy volt a forgalom, reggelre pedig cigarettacsikkel volt tele a lépcsőház.

A rendőrök pénteken késő éjszaka szállták meg a lépcsőházat és a lakást, ahol több embert igazoltattak, illetve kikérdeztek. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi rendőrkapitánysága egy 48 éves hajdúböszörményi lakos ellen indított eljárást, rábírással elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettének megalapozott gyanúja miatt” – erősítette meg a rendőrség a VS.hu értesülését. Ezt a bűncselekményt a büntető törvénykönyv három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.