Lecsapott a 155 éves egérfogó

Fotó: Getty Images / China Photos / Getty Images / China Photos

-

155 éves egérfogóban találtak rá kurátorok egy frissen kimúlt egérre az angliai Museum of English Rural Life tárlatában – írta a Daily Mail.


A döbbent kurátorok nem tudják mikor szökhetett be a szerencsétlen rágcsáló, jelenleg az egérfogót ugyanis áthatolhatatlan üvegbúra mögött állították ki. Az egérnek sikerült elkerülnie a biztonságiakat és a vidéki Angliát bemutató múzeum dolgozóit, bejutnia a külső ajtókon, majd valahogy a csapdába. A legértékesebb, sérülékenyebb kiállítási tárgyakat mindig is elzárták, hogy ne érje őket bántódás, az egércsapda köré viszont csak múlt évben vontak üvegborítást, valószínűleg még előtte juthatott be a rágcsáló.

Az egércsapdát 1861-ban szabadalmaztatták, Colin Pullinger készítette, hamar elképesztően sikeressé vált, köszönhetően egyedi technikájának. Hirdetésekben leírják, hogy egy éjszaka alatt 28 egeret kapott el, 9 hónap alatt egy földműves pedig összesen 1100-at. A szerkezet folyamatosan képes működni libikóka technikájának és sok rekeszének köszönhetően. Amint az egér áthalad a bejárati kis kapun a csali felé, a talaj megbillen alatta, és így csapdába esik.

A kurátorok még nem döntötték el, hogy mi legyen az egér sorsa: méltóságteljes temetés vagy kipreparálás, hogy kiállíthassák a csapdában –írja a Daily Mail.