Lecsap az orosz kormány a moszkvai nudistákra

Fotó: iStockphoto / Oleksii Zabusik

-

Züllöttnek és zakkantnak titulálta a város vezetése a nudistákat, ezért hamarosan betiltják a meztelenkedést Moszkva történelmi nudista strandjain.


„Nem támogathatjuk a romlottságot, teljesen meg vannak zakkanva” – mondta a nudistaellenes kampányt vezető Ludmilla Sztyebenkova, a moszkvai duma egyik tisztségviselője. A kampány célja, hogy a meztelenkedőket kitiltsák a legkedveltebb strandjukról, a Szerebrjanij Bor nemzeti parkból – írja a The Guardian.


A park strandja 30 éve közkedvelt célpontja a nudistáknak. Az Oroszországban egyre inkább megerősödő melegellenes és ultrakonzervatív légkörnek nem csak strandok, de a klasszikus irodalom erotikusan túlfűtöttnek talált jelenetei is áldozatul estek.

Májusban egy, a hatvanas évek óta működő szentpétervári nudista strandot is bezártak, miután a közerkölcsre károsnak találták a hatóságok. „Meg kell óvnunk a gyermekeinket attól, hogy szőrős perverzek mászkáljanak körülöttük.” – mondta Vitali Milonov, Szentpétervár egyik hírhedten konzervatív és melegellenes törvényalkotója.

„A meztelen emberek teljesen ellepték a Sztrogino vizét” – nyilaltkozott Sztyebenkova, aki szerint a nudista találkozók gyakran torkollnak ivásba, verekedésbe és nyilvános szexbe. „A rendőrség nem tudja elejét venni ezeknek az orgiáknak, mert a nudizmust nem tiltják a törvények.”

Sztyebenkova egyik képviselőtársa, Oleg Soroka már kevésbé volt elítélő a nudistákkal szemben: „A strand bezárása egy radikális lépés, úgy gondolom, hogy civilizáltan kéne kezelni a kérdést. Ez egy szubkultúra, tehát nem szabadna betiltani.”