Lecsap a hidegfront Magyarországra

Fotó: MTI/AP/Elise Amendola

-

A jövő héten már az öt foknak is örülni kell.


Szombaton borult időre számíthatunk sokfelé esővel. A nagyobb mennyiség a hajnali-reggeli és az esti órákban lehet. Sokfelé megerősödik, nyugaton és a középső tájakon viharossá fokozódik az északnyugati szél. Erős hidegbetörés várható. Reggel és délután is csak +7 fok körül alakul a hőmérséklet, azaz napközben semmit sem melegszik majd a levegő. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket – figyelmeztet a köpönyeg.hu.

Vasárnap délig borongós marad az idő és még többfelé fordul elő eső, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor. Délután aztán - a viharossá fokozódó szél hatására - csökken a felhőzet. Reggel +2, délután mindössze +5 fok körül várható a hőmérséklet.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és továbbra is erős lesz a légmozgás. Elszórtan lehet zápor, hózápor. Reggel 0, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk, télies idő lesz.

Kedden tartósan párás, ködös és napos tájak változnak. Csapadékra nem kell számítani. Országos fagy várható reggel és délután is csak +4, +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Estétől gyenge vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, szitálás, ónos szitálás) valószínű. +1 és +6 fok közötti hidegre van kilátás.