LeBron James még nem tudja, lenne-e háromszoros olimpiai bajnok

-

Családjának hozzáállásától és az egészségi állapotától teszi függővé a részvételt a jövő évi riói olimpián LeBron James, a címvédő amerikaiak egyik legjobb kosarasa.


A 30 éves sztár részt vesz a nemzeti együttes e heti, Las Vegas-i edzőtáborában, miután a szövetséget irányító Jerry Colangelo közölte: aki szeretne pályára lépni az ötkarikás játékokon, annak először is jelen kell lennie az első összetartáson.

Ha James vállalja a válogatottságot, továbbá Carmelo Anthony és Chris Paul is így dönt, akkor ők hárman lehetnek az első háromszoros férfi olimpiai bajnokok, Anthonyval ketten pedig az első amerikai kosarasok, akik négy olimpián szerepeltek.

„LeBron elkötelezett a programunk iránt, ami óriási pozitívum azon túl, hogy mindig nyerni akar” – dicsérte a júniusban NBA-nagydöntős Cleveland Cavaliers kosarasát Mike Krzyzewski szövetségi kapitány.

James kifejtette, először a családjával egyeztet majd, aztán felméri, hogy milyen egészségi állapotban van a következő NBA-szezon után.

„Ha a körülmények megengedik, akkor nagyszerű lenne ott lenni az olimpián. Meglátjuk, hogy állok a jövő nyáron” – tette hozzá.