Lebontották az érthetetlen magyarverés helyszínét

-

A Dunaszerdahelyi AC YouTube-csatornáján „A rossz emlékű tribün is már a múlté” címmel töltötte fel azt a videót, amelyen az egyik lelátót bontják a DAC stadionjában.


A felvidéki klub ezzel a 2008-as eseményekre utalt (be is vágta a történéseket), amikor a DAC-Slovan meccsen a szlovák rohamrendőrök nekirontottak a magyar szurkolóknak, a drukkerek szerint minden előzmény nélkül. A hivatalos közlés szerint „takarásban bűncselekmény” történt, de a szlovák rendőrség azóta sem tette közzé azt a felvételt, amely indokolttá tette volna a brutális fellépést.A találkozó negyedórára félbeszakadt, mintegy ötven magyar szurkoló megsérült, a legsúlyosabban Lengyel Krisztián. A szurkoló nyakcsigolyája megrepedt, az állkapcsa több helyen eltört, nem lélegzett, intubálni kellett, de a mentősök megmentették az életét. Lengyel Krisztián azóta sem mert feljelentést tenni, mert nem bízott az igazságszolgáltatásban és a szlovák hatóságokban.


Egy 2012-es visszaemlékezés:


A botrány után Budapesten demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épületénél, mivel szerintük rendőri túlkapás történt Dunaszerdahelyen.