Leállt a BKK honlapja, több száz hozzászóló trollkodik a Facebookon

Fotó: Tevan Imre

-

Elérhetetlen a BKK honlapja péntek este 18 órától. Egy korábbi eset miatt 18 ezer értékelő 1-esre értékelte a társaságot a Facebookon.


Nem lehet elérni a BKK honlapját 18 óra óta - írja a HVG. A telefonos alkalmazás működik, azt viszont nem lehet tudni, hogy miért állt le a bkk.hu, és a Facebookon sem írják.


Tízezrek lázadnak a Facebookon

Délelőtt a 24.hu írta meg, hogy egy 18 éves fiú biztonsági rést talált a BKK új, e-jegy rendszerén, ezért akár 50 forintért is tudott e-jegyet venni. Dabóczi Kálmán vezérigazgató törvénytelennek nevezte a fiú tettét, és feljelentette. A 24.hu cikke szerint a fiút ma éjjel a készenléti rendőrség otthonából előállította, és gyanúsítottként kihallgatta.
A BKK Facebook-oldalának közönsége nem hagyta szó nélkül az esetet: 1-esre kezdték értékelni a társaság oldalát. A HVG szerint délután 2 óra előtt még az ezret sem haladta meg a legrosszabb értékelések száma, este 7 órakor,


alig 5 órával később viszont 19 ezernél tart.

A BKK-t e-mailben kerestük meg a honlap elérhetetlenségével kapcsolatban, este 7 óráig nem válaszoltak.
A társaság egyelőre nem moderálta sem a Facebook-oldalra érkező értékeléseket, sem a hozzászólásokat. Például ehhez a poszthoz több százan szóltak hozzá, az első hozzászólást pedig 250-en kedvelték.Az e-jegy rendszert kifejlesztő T-Systems oldalát is kétezren értékelték 1-esre, és ellepték a németországi vállalat oldalát a magyaroktól származó, de angol nyelvű hozzászólások. A kommentelők az ellen emelik fel hangjukat, hogy olyan rendszert építettek Magyarországra, amit egy 18 éves fiú is áttört, és többen megírták a cégnek, hogy a fiút ma otthonából elvitte a rendőrség.
Vitézy Dávid korábbi BKK-igazgató is nyíltan kiállt a letartóztatott fiú mellett.Egy tüntetés is körvonalazódik

Az OccupyOktogonBázis nevű társaság egy tüntetést is szervez hétfő estére, ezzel is kifejezve az együttérzését a 18 éves fiúval. A megmozdulás helyszíneként a Rumbach Sebestyén utcai BKK székházat jelölték meg. Az első órákban 2500-an jelezték érdeklődésüket, 600 ember pedig bejelölte, hogy ott lesz.