Le kell állítani a 3-as metrót

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Vasárnap délelőtt nem jár az ország legnagyobb forgalmú vasútvonala, mert helyre kell állítani a pályát a Nagyvárad térnél.


Darabok törtek ki a pályából a 3-as metró egyik szakaszán, közel a Nagyvárad térhez – írja a Magyar Nemzet. Itt sebességkorlátozást vezettek be, a helyreállítás idejére szombat üzemzárástól vasárnap délig le kell állítani a járatokat, pótlóbuszok közlekednek.

A BKK honlapján szombaton még nincs a címlapon a fontos hír, belül megtalálható, azonban nem egyértelmű, hol közlekednek majd vasárnap hajnaltól körülbelül 11-ig pótlóbuszok. A szöveg szerint a teljes szakaszon, Újpesttől Kőbányáig, a közölt térkép szerint viszont csak a Deák tértől Kőbánya-Kispestig.

A napilap szerint


visszaüt, hogy a kormány időhúzása miatt nem kezdődhetett meg az előre eltervezettek szerint a 3-as metró felújítása:

műszaki okok miatt kell lezárni több mint tíz órára a hétvégén a vonalat.

Tarlós István főpolgármester (Fidesz–KDNP) a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy sebességkorlátozást kellett bevezetni a metró déli szakaszán, mert az egyik kitérőnél darabok törtek ki a pályaszakaszból, a váltórészt ki kell cserélni. Budapest vezetője szerint ez a rendkívüli esemény is jelzi, hogy halaszthatatlan a rekonstrukció, ilyen esetek ezentúl bármikor, a vonal bármelyik pontján előfordulhatnak.