Lázár vesztett – el kell árulnia, hol szállt meg

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

A miniszternek ki kell adnia, melyik szállodában szállt meg 2013-ban Milánóban és Zürichben. A Kúria ugyanis szerdán kihirdetett ítéletében fenntartotta az ügyben született, a Miniszterelnökség számára kedvezőtlen korábbi jogerős ítéletet – írja a Direkt36.


A Fővárosi Ítélőtábla még márciusban mondta ki, a Miniszterelnökségnek ki kell adnia az utazások részleteit: hol szállt meg és mennyiért. A minisztérium felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, ezt a Kúria elutasította, ugyanis ez közérdekű adat. További fellebbezésnek helye nincs, az írásos ítélet kézhezvétele után kell nyilvánosságra hozni a szállodák nevét, de erre még pár hónapot várni kell – írja a lap.

Pethő András – még az Origo munkatársaként – érdeklődött Lázár János három utazásáról, amelyeknél a szállásköltség jóval magasabb volt, mint más kiküldetéseken. Összesen négy éjszakára a szállás több mint 1,5 millió forintba került Lázár Jánosnak és kísérőjének. A mostani döntés csak a svájci és olasz szállodáról szól, az angliai hotel ügyében másik eljárás folyik.

A Miniszterelnökség korábban azt mondta, Svájcban egy német állampolgárral tárgyalt „a magyar–német, valamint a magyar–orosz kapcsolatokról”, Olaszországban pedig a Svájcba illegálisan vitt pénzzel kapcsolatban volt megbeszélése, a szállodát a tárgyalópartner jelölte ki. Lázár János azzal érvelt, azért nem mondja meg, hol volt, mert abból rá lehetne jönni, kivel tárgyalt.

Ez ügyben egyébként egy másik pert indítottak, az első fok döntése alapján ki kell adnia, kivel találkozott. A Miniszterelnökség fellebbezett.