Lázár ügyel arra, hogy ne érje a mohóság vádja

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Lázár János azt is elárulta, a kormányzásból milyen kérdések foglalkoztatják leginkább.


Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hosszú interjút adott a Vásárhely24 portálnak, amelyből most a második részt közölték. Az elsőben beszólt Simicskának, és úgy általában az oligarcháknak, valamint vázolta a munkamegosztást közte és Orbán Viktor miniszterelnök között. A mostani részben elismerte a szegedi városvezető, a szocialista Botka László munkáját, amit „a politikai különbözőségek ellenére is nagyra értékel.” Szerinte Szeged és Hódmezővásárhely együtt lehet erős.

Emellett főként a tömegközlekedésről beszélt.

Lázár János azt mondta, a kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést, mivel a menetrendek jelenleg nem veszik figyelembe az emberek igényeit. A kormány a villamos- és vasúthálózat összekötésével próbálkozik. Ezt szerint most három térségben érdemes kipróbálni: Szombathely és Kőszeg, Miskolc és Miskolctapolca, valamint Szeged és Hódmezővásárhely között. Ha beválik, Budapesten is lesz ilyen.

A fideszes politikus arról is beszélt, parlamenti képviselőként az a dolga, hogy lobbizzon a választókörzetének, de Hódmezővásárhely nem él vissza a helyzetével, támogatásait megalapozott fejlesztésekre kapta.


Miniszterként és kormánypárti képviselőként kifejezetten ügyel arra, hogy ne érje a mohóság vádja.

Lázár János elmondta, hogy a kormányzásból legjobban az emberek életminőségét javító kérdések foglalkoztatják.


Komoly gondnak tartom azt, hogy harmincéves hülyeségeken vitatkozunk" ahelyett, hogy az emberek egészségének megőrzésével, valamint szórakozási, sportolási lehetőségeik megteremtésével foglalkozna a politika

- mondta Lázár János. Utóbbi kérdéseket fontosabbnak tartja, mint a „mögöttünk lévő harminc év nagy közjogi vitáit”.

A Miniszterelnökség vezetőjével augusztus 15-én rögzített interjú utolsó része szombaton jelenik meg a Vásárhely24 portálon.