Lázár "természetesen megtartja" L. Simon Lászlót

-

"Természetesen megtartja" L. Simon László államtitkárt, válaszolta egy újságírói kérdésre a miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Lázár János szerint szeptember közepéiig értékelik a személyi teljesítményeket a kormányban, és addig Orbán Viktor is minden ezzel kapcsolatos döntést meghoz.


Lázár azt is közölte: a kormány jövő kedden tartja következő ülését, ami augusztus 24-én folytatódik. Augusztus 25-én kormánykonferenciát tartanak a kormány munkájának értékelésére a Parlamentben, ami "lényegében egy kibővített kormányülés lesz".

A konferencián a miniszterelnök és meghívott vendégek értékelik a kormány elmúlt egyéves tevékenységét, illetve az elmúlt öt évet. Az eseményen mások mellett részt vesz Cséfalvay Zoltán OECD-nagykövet, Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Matolcsy György, a jegybank elnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter.

Korábbi találgatások szerint egy esetleges kormányátalakítás nem a minisztereket, hanem inkább az államtitkárokat érintheti.