Lázár szerint Simicska Lajos is egy Tarsoly Csaba-féle pénzember

-

Világszerte és Magyarországon is sündörögnek és nyalakodnak a Tarsoly Csaba-féle pénzemberek, ilyen Simicska Lajos is – mondta az Indexnek adott interjújában Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


„Ezek a csoportok a világban természetes módon a politikai döntéshozókkal keresik a kapcsolatot” – mondta Lázár János Tarsoly Csabával és a Quaestorral kapcsolatban. A miniszter úgy fogalmazott, hogy a Tarsoly Csaba-féle pénzemberek világszerte sündörögnek és nyalakodnak, szerinte ilyen Simicska Lajos is, aki biztosan próbált személyi döntéseket hozni állami ügyekben, de biztosan nem sikerült neki.


Szerinte Tarsolynak nem volt lehetősége arra, hogy egy 150 milliárdos csalást „eltussoljon, szőnyeg alá söpörjön, vagy eltakarja a valóságot azzal, hogy neki voltak kormányzati politikusokkal vagy kormányzathoz közel álló emberekkel kapcsolata”.

Arra a felvetésre, hogy hiába robbant ki a Quaestor-botrány, Tarsoly Csabát csak két héttel később vették őrizetbe, úgy reagált, hogy „csak a rendőrségben és az ügyészségben bízhatunk”.


Lázár János arról is beszélt, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek el kell tudnia számolni a vagyonával. Azt is mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy olyasmi derüljön ki Orbán Viktorról, ami megrendíti benne az ő vagy a köz bizalmát, álljon a támadás mögött Simicska Lajos vagy külföldi titkosszolgálat.