Lázár szerint az embercsempészek legyőzték a horvátokat

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-


Az embercsempészek legyőzték Horvátországot. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta pénteken a Vásárhely24 nevű portálnak.

Lázár szerint a horvát határ megvédése most a kérdés. A szerb és a horvát hatóságok ugyanis ezresével szállítják a menekülteket a horvát-magyar határ 40 kilométeres szakaszára - mondta. A kerítés felépítése most ott is megkezdődött.

A horvát és a szerb kormány meg sem próbálta a menekültek ellátását, az ő szolidaritásukra nem számíthattunk - mondta. A politikus szerint az elmúlt napokban változni látszik az osztrák és német menekültpolitika, a magyar kormány a két ország jobb belátásában bízhat.

Európa határain kívül kell a migránsokat összegyűjteni és ezen tömegből azon országok éljenek a behívás lehetőségével, ahol a munkaerőpiac ezt megkívánja. Ez viszont ne legyen kötelező hazánkra nézve - közölte.

Szerinte az lett volna a szerencsés, ha Németország, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Magyarország közösen zárta volna le határait és épített volna fizikai és jogi kerítést. Ez megállította volna a balkáni migrációs és embercsempész hullámot.