Lázár szerint az elmaradt forradalom visszavetette az országot

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A miniszter szerint a rendszerváltás után a multinacionális nagytőke legvidámabb barakkjává" tették Magyarországot.


Több mint egy emberöltőnyi fejlődést és szabadságot vettek el az országtól 1956 árulói – írta a makóiaknak a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János azt írta: a tettesek nem ismeretlenek, Kádár János és bűntársai, a pártállami elit.

Lázár idézte Antall József gondolatát, hogy a rendszerváltás eredendő bűne az volt, hogy "nem tetszettünk forradalmat csinálni". A bűnösök, 1956 árulói, nem egyszerűen szabadlábon maradhattak, de még hatalomban is – írta. Ez nem csupán az ország igazságérzetét sértette, hanem a fejlődését is visszavetette.

A vértelen forradalomra, 1989-re újabb árulás következett: a nemzeti érdek elleni politizálás, a szüntelen törekvés arra, hogy az országot "a multinacionális nagytőke legvidámabb barakkjává" tegyék – írta a miniszter.

A 20. és a kora 21. században a forradalmat ellenforradalom, az előrelépést mindig visszalépés követte, így topogott az ország egy helyben negyven és aztán "nyolc éven" át. Ebből 2010-ben lett végképp elege a magyaroknak. Akkor a polgári erők történelmi felhatalmazást kaptak arra, hogy az elszabotált, elsikkasztott és félbehagyott rendszerváltást végre befejezzék – írta Lázár. A magyar politikát a nemzeti érdek képviseletének és érvényesítésének rendeljék alá.

A miniszter szerint nyolc év alatt nem lehet több mint negyven év hibáit és bűneit orvosolni. A megtorpanások és irányváltások okozta károkat csak akkor lehet kijavítani, Magyarország csak akkor tud visszatérni arra a pályára, amire '56 hősei októberben visszakormányozták, és amelyről a szovjet tankok a magyar kollaboránsaikkal együtt novemberben letérítették, ha "felhatalmazást kapunk a folytatásra". Ha a "Márciusban újrakezdjük!" jelszavát jövőre úgy aktualizálhatjuk, hogy "Májusban tovább visszük!", "Jövő tavasszal folytatjuk!" – írta a miniszter.