Lázár megmondta, Rogán nem, hogy mennyit fizetnek a tanácsadóknak

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A Miniszterelnökségi Kabinetirodát vezető Rogán Antaltól és a Miniszterelnökséget irányító Lázár Jánostól szerette volna megtudni az MSZP-s Mesterházy Attila, hogy milyen tanácsadókat alkalmaznak és mennyiért. Utóbbi érdemi választ adott, előbbi igen is, meg nem is. FRISSÍTÉS: Rogán minisztériuma később mégis közzétette a tanácsadói fizetéseket, itt lehet megnézni.


A hvg.hu szúrta ki a parlament honlapján a Miniszterelnökségi Kabinetirodát vezető Rogán Antal válaszát, amelyet az MSZP-s Mesterházy Attilának adott arra a kérdésre, hogy milyen tanácsadókat alkalmaznak és mennyit fizetnek nekik.

Rogán azt írja, hogy egy politikai tanácsadói és két politikai főtanácsadói munkakört hozott létre a miniszteri kabinetben, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárhoz két politikai tanácsadót, és egy politikai főtanácsadót neveztek ki, a parlamenti államtitkárt pedig egy politikai tanácsadó segíti.

Arra a kérdésre azonban nem volt hajlandó nyilvános választ adni, hogy mennyit fizetnek a tanácsadóknak. Mindössze azt teszi lehetővé, hogy Mesterházy előzetes bejelentkezést követően belenézhet a kabinetirodán a fizetési adatokba. Ha a szocialista politikus ezt szeretné nyilvánosságra hozni, akkor Rogán szerint viselnie kell az ezzel járó jogi és nem jogi felelősséget.

Mesterházy Attila Lázár Jánost is megkereste az ügyben. Ő azt írja, hogy a stábjában összesen tizennyolc politikai tanácsadó dolgozik, rájuk havonta bruttó 7 893 500 forintot tudnak költeni. Aztán még két politikai főtanácsadó is dolgozik, összesen havi bruttó 2,52 millióért, a Miniszterelnök-helyettesnél pedig egy politikai főtanácsadó dolgozik, havi bruttó 750 ezerért.