Lázár Jánosnak nagyobb a hitele - fideszes vagyonnyilatkozatok

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi / MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Varga Mihály - okulva az év eleji hibából - most aprólékosan részletezi, mekkora tárolói vannak a Pasa Parkban. Orbánnak kevesebb lett a pénze.


A miniszterelnöknek ugyanannyi ingatlana van, mint korábban, a feleségével közös számlán lévő megtakarítása viszont valamelyest csökkent. 2013-at 1 millió 354 ezerrel zárta, a most nyilvánosságra hozott bevallásban 781 ezer forint szerepel. A 2002-ben felvett jelzáloghitelük 360 ezerrel csökkent, 9 millióval tartoznak. Orbán Viktornak továbbra sincs autója.


Lázárnak nagyobb a hitele és kevesebb a készpénze

A leendő miniszter kötvényben tartott vagyona 4 millióval nőtt: az év végi 42 millióról 46 millióra.

Nincs már meg a 12,6 millió készpénze - a vagyonnyilatkozatból nem derült ki, mire költötte. Új házat vagy földet nem vett, ahogyan autót, vízi vagy légijárművet sem.

5 millióval nőtt a banki hitele, 9 millióval pedig a családi kölcsöne. Lázár János 32,5 millióval tartozik a banknak - ideértve a hitelkártyáját, a rövid lejáratú hitelét és a folyószámla hitelét, a családi kölcsön pedig elérte a 27 milliót.

- -

Földbérletből tavaly 10 millió folyt be, idén május 6-ig 5 millió.

Eladott egy műtárgyat 8,6 millió forintért, de nem derült ki, mit. Az új miniszter birtokában van még mindig Gróf Széchenyi Zsigmond egykori karosszéke.

Az újonc Sesztáknak lett egy ügyvédi irodája

13. kerületi lakásának irodai jellege megszűnt, a készpénze 1 millióval csökkent, 22 milliót írt be  vagyonnyilatkozatába. (Ebben csak  a hathavi képviselői alapdíjat meghalaldó összeget kell beírni.).

Pénzintézeti számlakövetelése csaknem 4,5 millióval 165 millióra nőtt, a más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése egy millióval csökkent: az 9 millió forint.

Tartozását egymillió forinttal csökkentette, magánszemélyeknek most 9 millióval lóg.

Ügyvédként április 23-ig idén csaknem bruttó 9.280 milliót keresett. Viszont idén eddig nem volt választott bíró. Csaknem 100 százalékos tulajdonosa lett viszont a Seszták és Társa ügyvédi irodának. Ha nem csak az új miniszter vagyonnyilatkozata érdeki, olvassa el ezt.


Pintér a másik leggazdagabb

Pintér Sándor belügyminiszter idén vett szurdokpüspöki és pásztói szántót, legelőt, erdőt, ezzel 24 ingatlana lett. A Wartburg a régi, 95-ös. Az MTI összesítése szerint forintban továbbra is nagyjából 67,5 milliója, euróban 760 ezre, amerikai dollárban pedig 761 ezre van. Még mindig nem adták meg neki a cégei eladásából származó, 2013-ban esedékes 500 millió forintos vételárrészletet, családi-baráti kintlévősége 610 millió forint. A hitele nagyjából 6,5 millió forint. Pintér nem képviselő, így az ő vagyonnyilatkozata nem az Országgyűlés, hanem a kormány honlapján jelent meg. Érdekesség, hogy a feleségére vonatkozó adatokat is közölte. A miniszter vagyoni helyzetével kimerítően foglalkoztunk ebben a cikkben.


Vargának két négyzetméterrel nagyobb a tárolója

Rogán Antal szomszédjaként neki is javítania kellett a januárban leadott vagyonnyilatkozatát - a 41 négyzetméteres teremgarázst/tárolót nem írta be.


2. javított kiadás


A mostani nyilatkozatban nem a 137 négyzetméteres lakása mellé került a plusz szám - már kezdtük azt hinni, megint korrigálnia kell, de nem. Oldalakkal később részletezi igen aprólékosan, mi hány méter. Nagyjából 2 négyzetméterrel lett nagyobb a tárolója.


Biztosra ment

Varga vagyonnyilatkozata


Életbiztosítása már nincs, államkötvényben fél milliója van, szemben az év végi 1,45 millióval. Bevallandó készpénze, megtakarítása nincs, a jelzáloghiteléből 400 ezret fizetett vissza, de még így is majdnem 9 millióval tartozik.


Fazekasnál a helyzet változatlan

Az Emberi Erőforrások jelenlegi és jövőbeni miniszterénél, Balog Zoltánnál sincs túl sok izgalom: annyi történt, hogy a Nemzeti Kulturális Alap elnöki díjazásáról május 6-ával lemondott. Azért 150 ezer forint járt, de már tavaly is jótékony célra ajánlotta fel.

Hende Csabának kicsit több pénze lett: pénzintézeti számlakövetelése cirka 14,5 millió. Év elején még forintra pontosan adta meg: 13.589.881 forintot írt be.

Navracsics Tibornak a hitele csökkent csaknem 200 ezer forinttal, de még így is több mint 7,8 millióval tartozik.

Semjén Zsolt most bevallotta a teljes családját, más nem változott a januárban beadott vagyonnyilatkozathoz képest. Családján, két lakás felén és egy üdülő haszonélvezeti jogán kívül semmije sincs.

A miniszterek ma teszik le az esküt, így egyelőre csak azok friss vagyonnyilatkozata ismert, akik képviselőként bejutottak a parlamentbe is.

Trócsányi László nyilatkozatára még várni kell. A politikusok friss vagyonnyilatkozatairól itt, itt és itt olvashat. És még itt is.