Lázár János saját házában látta vendégül Orbánt

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-


Orbán Viktor kedden este vacsorára volt hivatalos Lázár János hódmezővásárhelyi otthonába. Erről a Vásárhely24 számolt be. A lap szerint a kormányfő az éjszakát is minisztere otthonában töltötte.

Lázár környezete megerősítette lapunknak az információt. Más forrásból úgy értesültünk, hogy a miniszterelnök viszonylag gyakori vendégnek számít Lázárnál, többször előfordult, hogy Orbán az estét a Lázár családnál töltötte.

A Vásárhely24 több olvasója is jelezte, hogy a Zsoldos utcában Lázár János háza előtt kormányzati autók sorakoznak. Orbán Viktor a Miniszterelnökséget vezető miniszter házából utazott tovább szerda délelőtt a Vajdaságba. A kormányfő fél tízkor biztonságiak gyűrűjében szállt be mikrobuszába, és hagyta el a várost.

Az elmúlt napokban még arról szóló híreket lehetett hallani, hogy a vasárnapi boltzár visszavonása miatt konfliktus lehetett Orbán és Lázár között. A miniszter a hétfői kormányülésen állítólag jelezte, hogy nem fogja megszavazni a törvényt. Mire lapinformációk szerint Orbán azt felelte, az állásával játszik az a fideszes miniszter, aki nem szavazza meg a javaslatot.

Lázár végül nem volt jelen kedden az ülésteremben a szavazáskor. Később Balog Zoltán erőforrás miniszterrel közösen nyilatkozatot adtak ki, ebben arról, írtak, hogy a távolmaradásuk valójában „nem”, de ezt a szavazatot a kormány iránti lojalitásból nem adták le.

A kormányülésen történtekről és Lázár távolmaradásáról még kedden megkérdeztük Havasi Bertalant. A kormányfő sajtófőnöke azt válaszolta: "Ebben az ügyben mindenki elmondta az álláspontját és megszülettek a döntések. Mást nem kívánunk hozzáfűzni".