Lázár János magánügyben utazott a Vatikánba

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-


Lázár János a Vatikánba utazott a héten, értesült a VS.hu. Úgy tudjuk, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden utazott el az egyházi államba, még csütörtökön is ott tartózkodott.

Ezért maradt el a Kormányinfó; ezeken a rendszeresen csütörtökönként megtartott sajtótájékoztatókon számol be Lázár János a kormányülésen történtekről, a fontosabb kormányzati ügyekről.

A Miniszterelnökség sajtóosztálya megkeresésünkre csak annyit válaszolt, hogy a politikus magánügyben járt külföldön, ezért semmilyen részletet nem tudnak mondani az útról. Arra sem tudtak válaszolni, hány napot töltött külföldön a politikus.

A Miniszterelnökség keddi, egymondatos közleménye is mindössze annyit tartalmazott, hogy “Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter külföldi utazása miatt a csütörtökön esedékes Kormányinfó elmarad”.

Lázár János külföldi útjait azóta kíséri nagyobb figyelem, amióta a politikus 2014-ben megpróbálta titokban tartani azon utazásainak részleteit, amelyeknek a szállásköltsége szokatlanul magas volt. Pethő András, akkor még az Origo, jelenleg a Direkt36 újságírójaként a politikus milánói, londoni, svájci utazásainak költségeire volt kíváncsi, az ügyben pert is indított.