Lázár is elküldte a selyemzsinórt Vida Ildikónak

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-


Nagy adóeljárási reform jön, "Orbán Viktor nagy változásokat szeretne, azt szeretné, hogy kurzus-, gondolkodás- és mentalitásváltás jöjjön harminc év után" - jelentette be Lázár János a szokásos csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón.


A cél, hogy az adóigazgatási eljárás a vállalkozásoknak egyszerűbb legyen, az adóhatóság a vállalkozásokat ne ellenségnek tekintse, tette hozzá.

Lázár János azt mondta, az új eljárási tartalomhoz új forma jön majd. "Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a NAV jelenlegi vezetői ebben nem fognak részt venni. Van erről információm, de nem osztom meg önökkel" - mondta az újságíróknak az RTL kérdésére. Hozzátette: azt ugyanakkor nem lehet elvitatni a NAV-tól, hogy az adót egyre hatékonyabban szedi be, amit a költségvetés rá kiró, azt teljesíti.

Lázár János mindezt azután mondta, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnek is NAV-vezetők leváltását sürgette Varga azt mondta, az átalakítás után szükség lehet személyi változásokra, mert a kitiltási ügy kezelése gyengítette az adóhatóság mostani vezetését.

A kitiltási ügyben érintett Vida Ildikó addig látja el feladatát, amíg a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan, közölte a nemzetgazdasági miniszter a lapinterjúban. Hozzátette: "a kinevezés joga a miniszterelnök hatáskörébe tartozik".


(Javítás, július 9., 18.36.: cikkünk eredeti verziójában a 3. bekezdésből hiányzott a "Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy" mellékmondat, a mondatnak így megváltozott a jelentése. A tévedésért elnézést kérünk.)