Lázár: hazugság, hogy a TEK hozta haza Orbán fiát

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Durva újságírói tévedés vagy hazugság, hogy Orbán Gáspárért a TEK ment ki Ugandába, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az Index hírére reagálva, a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.


Lázár János szerint egy szó sem igaz abból, hogy a Terrorelhárítás Központ (TEK) hozta haza Orbán Gáspárt az ugandai misszióból.

A miniszter azt mondta, a kérdést sajtó-helyreigazítás során fogják rendezni.

Az Index közzé is tette a cáfolatot, illetve a helyreigazítást:


A cikkben foglalt állítást nem ellenőriztük elég alaposan. Az információt, miszerint a TEK hozta volna haza Orbán Gáspárt, igyekeztünk körültekintően körbejárni, és megkérdeztük az érintett hivatalos szerveket. Ám hibáztunk, amikor az információt tényként kezeltünk, miután a TEK-nek és a miniszterelnök szóvivőjének elküldött kérdéseinkben foglalt állításokra a válaszokban nem érkezett cáfolat. A hibáért az érintettek és olvasóink elnézést kérjük.

Orbán Gáspár 2014-ben hagyta abba a hivatásos futballt. Az akkor 22 éves focista, aki addig a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia igazolt játékosa volt, még a visszavonulásról szóló hír bejelenése előtt elutazott Magyarországról. Egy keresztény segélyszervezethez csatlakozott Ugandában, írta az Index.