Lázár diktatórikusnak nevezi az Ákost kirúgó Telekomot

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

A miniszter meg van döbbenve. A németeknek szerinte tudniuk kéne, hogy mi az a diktatúra.


Heti kormányügyi sajtótájékoztatóján Lázár döbbenetesnek nevezte, hogy a Magyar Telekom kilépett Ákos mögül a női princípiumra vonatkozó kijelentései miatt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint “ez egy véleménydiktatúra, amit a Telekom megengedett magának” és “pont egy német cégnek tudnia kéne, hogy mi az a diktatúra”.

A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot” - indokolta a cég, hogy miért nem tartotta összeegyeztethetőnek saját hitvallását Ákos kijelentéseivel, és szüntette meg támogatását. Ákosnak ma lesz koncertje az Arénában.

Lázár ugyanezen a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ha egy magyar család megígéri, hogy 10 év alatt három gyereket vállal és ezt teljesíti is, akkor 10 millió forintot kap a kormánytól új lakásra, és ezt nem kell visszafizetnie. Szerinte ez egy „kellemes és hasznos" feladat.