Lázár bocsánatot kért

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elnézést kér Tarlós István főpolgármestertől és a fővárostól, amiért nem pontosan fogalmazott a 3-as metró felújításához kapcsolódó közbeszerzésről.


Néhány napja megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a felújítási munkálatokra vonatkozó ajánlattételi felhívás, amelynek értékelése, majd jogerős eredményhirdetése akár jövőre is áthúzódhat.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján a budapesti busztendert illetően kérdésre elmondta: a főváros által kiírt közbeszerzés jó néhány indulót kizárt, piacszűkítő és versenykorlátozó közbeszerzés volt, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság leállította a tendert, és most új közbeszerzést kell kiírni vagy javítani kell ezeket a hibákat.

Reálisan jövő nyár előtt meg sem kezdődhet a metrófelújítás – jelezte.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a főváros a továbbiakban nem tud felelősséget vállalni a 3-as metró felújításának esetleges csúszása miatt. Úgy fogalmazott: amit Lázár János elmondott, „abból gyakorlatilag semmi nem igaz”, minden okirat ez bizonyítja.