Lázár Bence: Rengeteg álmom van, egyértelmű, hogy meggyógyulok

Fotó: Facebook

-

A leukémiával kezelt Lázár Bence biztos abban, hogy felépül a betegségből. A 24 éves egykori újpesti focista úgy fogja fel a kezeléseket, mintha a Fradi háromszor verte volna oda-vissza az Újpestet, mégis túlélte.


Lázár Bencének néhány hete duzzadtak meg a nyirokcsomói a nyakánál, elmondása szerint eleinte nem is foglalkozott vele, úgy gondolta, hogy majd elmúlik, de nem múlt el, így kénytelen volt elmenni az orvoshoz.


Utólag azt mondom, éreztem, hogy nagy baj van

– kezdte a Nemzeti Sportnak a sérülések miatt 23 évesen visszavonult egykori újpesti tehetség. „Nekem az orvosok semmit sem mondtak, a szüleimmel viszont közölték a diagnózist. A kórházból kiengedtek, és otthon, a szülői házban ültünk le hárman apuval és anyuval. Emlékszem, hétfő volt. Ezt a hétfőt talán sohasem fogom elfelejteni. Néztem apám és anyám arcát, csendesek voltak, kissé riadtak, és egyszer csak azt mondták nekem: Fiam, megjött a véreredmény, erősnek kell lenned: leukémiás vagy.”



A 24 éves Lázár Bence hetek óta a Szent László Kórházban fekszik, a sportnapilapnak elmondta, hogy jól reagált a szervezete a kezelésekre. „Hoelzer-protokoll szerint gyógyítanak, ez egy német eljárás. Folyamatosan jön, csöpög belém az infúzió. Most majd lesz néhány nap szünet a kezelésben, aztán folytatódik minden, és talán egy hónap múlva, ha a leleteim jók lesznek, hazaengednek néhány napra. Most úgy tűnik, elkerülhetetlen a csontvelő-átültetés, amelyre nagyjából három hónap múlva kerülhet sor. Persze ha addig találnak megfelelő donort.”

A falra több képet is ragasztott a családjáról, a nagymamájáról és a barátairól. „Olykor nézem ezeket a fotókat, és azt mondom magamnak: annyian szeretnek, hogy nem hagyhatom el magam. Én is imádom az életet, rengeteg tervem, álmom, vágyam van.”


Dzsudzsák így üzent Lázárnak:

Hajrá, Bence!

Posted by Dzsudzsák Balázs on Monday, 21 September 2015

A fiatal exfocista szakértőként több alkalommal megfordult a Sport Televízióban; a Harmadik félidő című műsorban elmondta, hogy 100 százalékig biztos benne, hogy legyőzi a kórt, és hamarosan újra a képernyőn mosolyog. Azt reméli, hogy egy év múlva már csak úgy gondol vissza a dolgokra, „mintha a Fradi háromszor verte volna oda-vissza az Újpestet, de mégis túléltük. Rengeteg üzenetet és telefonhívást kaptam, ami rengeteg erőt ad a harchoz. Jólesik, hogy mindenki mellettem áll. Ha név szerint is kiemelhetek valakiket, akkor okvetlenül megemlíteném Dzsudzsák Balázst, Elek Ákost, Szalai Ádámot, a Diósgyőrt, a Videotont, az Újpestet, a Fradit. Még a legnagyobb ellenfelek is mellettem állnak, egyértelmű, hogy meggyógyulok! Egy ideig hiányozni fogok a képernyőről, de tudom, hogy ott a helyem, és rövid időn belül ott is leszek.”


A Sport TV-ben:


A csatár arra a kérdésre, hogy mit lehet érte tenni, így felelt: „Minden üzenetnek, erőt adó sms-nek, kedves szónak nagyon örülök. Konkrét tárgy vagy tennivaló nincs, nekem már az is hatalmas dolog, hogy ennyien keresnek és biztatnak. A legjobban az esik, hogy mindenki tudja, mennyire erős vagyok. Huszonhárom évesen abba kellett hagynom a labdarúgást, ez fizikailag és lelkileg is annyira megerősített, hogy száz százalékban biztos vagyok benne, ezek átsegítenek a nehézségeken. Teljesen gyógyultan térek vissza a munkába és az életbe.”


Élete első NB I-es meccsén duplázott: